Правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи в общ размер

...
Правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи в общ размер
Коментари Харесай

Юруш на помощите! Тринадесет и половина млн. лева дава правителството за пострадалите от бедствия райони

Правителството утвърди на днешното си заседание допълнителни разноски в общ размер 13 484 783 лева за осъществяване на действия по попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия.

Средствата ще покрият осъществени непредвидени разноски от администрациите за превъзмогване на вредите от засилили се свлачища, огромни пожари, наводнения, стихии, градушки, снегонавявания, сривания, както и за обезвреждане на муниции, открити отвън полигоните на Българската войска.

Целевите разноски са препоръчани от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет и ще бъдат обезпечени за сметка на запаса за непредвидени и неотложни разноски по Закона за държавния бюджет.

В края на октомври няколко бургаски села бяха потопени след поройни дъждове. Жертви, изчезнали хора, язовири със скъсани стени, преливащи реки – това бяха резултатите от наводненията. Това беше следващата рецесия с наводнения и починали хора за последните няколко години в страната. През 2014 година още веднъж в Бургаско имаше жертви поради изобилни превалявания, а същата година се случи и наводнението във варненския квартал „Аспарухово“, както и опустошителното наводняване в Мизия.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР